De start van jonge nieuwkomers in Nederland is vaak heel intensief. Voordat ze een plek in deze regio vinden, hebben ze al veel meegemaakt.  Er komt veel op ze af en er wordt veel van ze gevraagd. Ze starten hun schoolcarrière in deze regio meestal bij ISK Het Gooi, en gaan daarna verder naar regulier voortgezet onderwijs. 

Als docent op een reguliere school  zet je je in voor een succesvolle schoolcarrière van nieuwkomersleerlingen in het reguliere voortgezet onderwijs. Een mooie uitdaging waar je wellicht hulp bij kunt gebruiken.

NT2 expertisecentrum Het Gooi denkt graag mee over passende begeleiding en ondersteuning van nieuwkomersleerlingen in het voortgezet onderwijs.  Via de gele knop is het mogelijk om alle vragen te stellen  die er zijn over de dagelijkse praktijk van het lesgeven aan deze bijzondere doelgroep.

Het doel van het NT2 Expertisecentrum is om reguliere scholen te ondersteunen in het onderwijs aan nieuwkomers, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot volwaardig lid van de Nederlandse samenleving. Door de inzet van onze kennis en expertise willen we helpen om ervoor te zorgen dat de kwaliteiten en talenten van deze leerlingen volledig kunnen worden benut. Ook willen we vroegtijdig schoolverlaten van nieuwkomersleerlingen helpen voorkomen. 

Voor wie is het NT2 Expertise centrum Het Gooi?

  • Docententeams en/of individuele docenten die didactische en pedagogische kennis en vaardigheden willen ontwikkelen die aansluiten op het lesgeven aan nieuwkomersleerlingen.
  • Scholen die in het voortgezet onderwijs die een beleidsplan willen ontwikkelen voor onderwijs aan leerlingen met Nederlands als tweede taal.
  • Docenten en scholen die een vraag hebben op het gebied van lesgeven aan nieuwkomers op welk gebied dan ook

Meer weten?

Lees meer over ons aanbod

Lees meer over onze werkwijze

Neem contact op!